Kontakt ¦ Site map ¦ Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

Program rada KUIP TK za 2019

Na svojoj 60 redovnoj sjednici, održanoj 28. maja 2019. godine, Vlada Tuzlanskog kantona je usvojila Program rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.
Program rada Uprave za 2019. godinu kreiran je tako da se prioritet u radu svih Inspektorata u sastavu Uprave usmjere na vršenje inspekcijskog nadzora nad provođenjem zakonske regulative radi uređenja oblasti koje nadziru kantonalne inspekcije, povećanje finansijske i druge odgovornosti subjekata nadzora i njenog podizanja na višu razinu, stvaranje ambijenta i uspostava okvira za funkcionisanje realne ekonomije i pravne države, odnosno smanjenje pojave sive ekonomije, sprječavanje rada „na crno", uvođenjem što većeg broja subjekata kontrole u zakonske okvire i zaštita životnog okruženja na području TK (zemlja, javna dobra, zrak i dr.) s ciljem očuvanja života i zdravlja ljudi na području TK. Sve navedeno, je u konačnici usmjereno ka boljem privrednom razvoju i ekonomskom prosperitetu Tuzlanskog kantona.
 
Integralni tekst Programa rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona za 2019. godinu je dostupan u nastavku.
 
Programa rada KUIP TK za 2019. godinu

Copyright (c) 2013. Kantonalna uprava za inspekcijse poslove Tuzlanskog kanotna BiH, sva prava pridržana

O nama | Uvjeti korištenja | Zaštita vaših podataka