Kontakt ¦ Site map ¦ Linkovi

 

 

 

 

 

 

 

Obavještenje za pravna i fizička lica na području Tuzlanskog kantona

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona nastavljaju sa aktivnostima vezanim za prinudnu naplatu novčanih kazni i drugih mjera izrečenih po prekršajnim nalozima.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona ovlašteni  je organ za praćenje i izvršenje naplate novčanih kazni i drugih mjera izrečenih prekršajnim nalogom, dok nadležni sudovi prate izvršenje novčanih kazni i drugih mjera izrečenih rješenjem o prekršaju.

Ovaj organ je u protekloj godini mjesno nadležnim sudovima poslao više od 300 prijedloga za blokiranjem bankovnih računa pravnim i fizičkim licima, kao i prijedloga za lišenje slobode zbog neplaćanja propisane novčane kazne, te sa pomenutim aktivnostima nastavlja i u ovoj godini.

Važno je naglasiti da su sve novčane kazne i troškovi evidentirani u Registru novčanih kazni, te su svojevrsna prepreka kažnjenim licima za obavljanje određenih radnji kao što su:

-        Registracija ili produženje važnosti registracije motornih vozila,

-        Promjena vlasništva motornog vozila,

-        Izdavanje ili produženje važnosti vozačke dozvole,

-        Učestvovanje u javnom tenderu ,

-        Registrovati se kao pravno lice ili samostalni obrt.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona stoji na raspolaganju svim pravnim i fizičkim licima da ukoliko imaju prethodne neizmirene obaveze po prekršajnim nalozima,  ali i za sve ostale informacije, da se obrate  Kantonalnoj upravi – službeniku za praćenje i realizaciju prekršajnih naloga i prinudnu naplatu na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na broj telefona 035/366-204.

Tuzla,05.03.2024 god

Copyright (c) 2013. Kantonalna uprava za inspekcijse poslove Tuzlanskog kanotna BiH, sva prava pridržana

O nama | Uvjeti korištenja | Zaštita vaših podataka